Rakennekynnet
Haluatko kauniit rakennekynnet? Mitä pitäisi tietää rakennekynsistä?
Rakennekynnet ovat olleet jo pitkään suosittu menetelmä kauneudenhoitoalalla. Ne sopivat erityisesti naisille, jotka haluavat siistit ja huolitellut kynnet. Syystäkin: hoidetut kädet ovat naisen käyntikortti. Kauniit kädet huomataan! Muutaman tunnin kestävä hoito, jonka lopputuloksesta saat nauttia seuraavat 3-4 viikkoa ennen seuraavaa huoltoa.
Harkitse huolella, missä laitatat kyntesi. Suosittelen tutustumaan kynsiteknikon työnäytteisiin esim. nettisivuilla näkyvistä kuvagallerioista. Kuvat kertovat ammattilaisen kädenjäljestä, sekä antavat osviittaa siitä millaisen lopputuloksen saat omiin kynsiisi.
HINTAHAARUKKA:
Hintataso alalla on vaihtelevaa ja siihen vaikuttaa mm. seuraavat seikat:
– Kynsistudion tilavuokra
– Ammattilaisen taso (jatkuva kouluttautuminen)
– Hoidon kesto
– Tarvikkeet ja välineet (laaja valikoima värejä ja erilaisia koristelumateriaaleja)
– Valtion vaatimat maksut, arvonlisävero, vakuutukset yms.
Kädet kulkevat aina mukanasi ja ovat näkyvillä. Ammattitaitoisen kynsiteknikon kädenjälki kulkee mukanasi seuraavat 3-4 viikkoa. Kyntesi ovat kuin kuukausittain vaihtuva koru.
LAATU
Työn lopputulos jakautuu kahteen osaan. Laadukkaan materiaalin osuus on 50 %, loput 50 % ratkaisee kynsiteknikon osaaminen. Vaikka käytössä olisi kaikkein laadukkain materiaali, ei lopputulos ole tyydyttävä, mikäli kynsiteknikon ammattitaito on puutteellinen. Toisaalta, vaikka kyseessä olisi korkean tason ammattilainen mutta heikkolaatuinen materiaali, ei lopputulos ole kestävä. Kokenut ammattilainen osaa kuitenkin valita oikeat ja laadukkaat materiaalit.
Rakennekynnet kestävät kunhan noudatat ammattilaisen antamia kotihoito-ohjeita. Kohtelethan rakennekynsiä yhtä varoen kuin omia luonnollisia kynsiäsi. Anna ammattilaisen neuvoa millainen kynsien malli ja pituus on sinulle oikea työsi ja harrastuksesi huomioiden.
AKRYYLI-VAI GEELIKYNNET?
Akryyli- ja geelimateriaali pohjautuvat akrylaattiin. Lopputulos näyttää molemmilla materiaaleilla samalta. Kynsien laittamisessa noudatetaan kuitenkin erilaista tekniikkaa. Geeli on voidemainen massa, joka kovettuu vain UV-valossa. Akryylimenetelmä koostuu kahden aineen; nesteen ja pulverin yhdistelmästä. Yhdistettäessä nämä kaksi keskenään, syntyy ilmakovetteinen massa, joka muotoillaan kynnelle.
Akryyli on kemiallisesti kovempi materiaali kovettuessaan, mutta geelillä rakennetut kynnet kestävät yhtälailla, kunhan ne on oikein muotoiltu.
Viime aikoina on yleistynyt ns. Akryyli-geeli-menetelmä, jossa geelimassan päälle sirotellaan akryylijauhetta ja materiaali kovetetaan UV-valossa.
OVATKO RAKENNEKYNNET HAITALLISIA?
Euroopassa sertifioidut materiaalit ovat turvallisia käyttää, kunhan asialla on koulutettu ammattilainen. Oikeat ja turvalliset aineetkin voivat aiheuttaa haittaa, jos kynnet laittaa asiaan perehtymätön henkilö. Varmistathan että kyntesi laittaa alan ammattilainen, jolla on koulutus.
Kemikaalien ollessa kyseessä allerginen reaktio on mahdollinen. Yleensä allergia kehittyy jatkuvan ihokontaktin johdosta. Ammattilainen osaa välttää materiaalien turhaa ihokontaktia oikealla työskentelytekniikalla. Akryylimenetelmässä akryylinesteen voimakas haju saattaa aiheuttaa reaktion. Esim. astmaatikoille suositellaan hajutonta geelimenetelmää voimakkaan hajuisen akryylimenetelmän sijaan. Kynsipölylle altistuminen voi myös aiheuttaa allergiaa. Kynsistudioissa käytetään tehokkaita kynsi-imureita ehkäisemään kynsipölyn leviämistä.
HUOLTOVÄLI
Huoltoväli kannattaa pitää 3-4 viikon mittaisena, oman luonnonkynnen kasvunopeudesta riippuen. Rakennekynsiä muotoiltaessa kynnellä on oltava ns. stressipiste, joka pitää rakennekynnen paikallaan ja estää kynnen katkeamisen. Stressipiste kasvaa kynnen mukana ja huollossa se korjataan oikealle paikalleen. Kovassa käytössä materiaalikin vanhenee ja sitä täytyy säännöllisin väliajoin uudistaa. Pitämällä huoltovälin tasaisena säästyy turhilta kynnen katkeamisilta ja kivulta. Mikäli kolhaiset rakennekynnen rikki, se kannattaa korjauttaa välittömästi ammattilaisella. Joskus voimakkaan iskun seurauksena oma kynsi rakenteen alla saattaa vaurioitua ja kynnestä vuotaa verta. Tällöin on tärkeää desinfioida kynsi ja huollattaa se ammattilaisella ensisijassa. Veri rakenteen alla on oiva kasvualusta bakteereille. Laastari on vain väliaikainen ratkaisu.
NAIL ART
Erilaisilla kynsikoristeluilla voit tuoda esille omaa persoonallisuuttasi!
RAKENNEKYNNET PURESKELIJALLE
Rakennekynnet ovat hyvä vaihtoehto kynsienpureskelijalle. Rakennemateriaalin avulla saat kasvatettua kyntesi ja ne näyttävät esteettisen luonnollisilta. Tällöin sinun ei tarvitse enää hävetä kynsiäsi. Monasti kynsien pureskelusta pääsee eroon rakennekynsien avulla. Niitä on hankala purra, eikä niitä tee mieli pureskella, koska ne ovat kauniit. Kynsien pureskelijalle ei kannata tehdä pitkiä kynsiä ainakaan aluksi. Tällöin oma kynsipeti on lyhyt eikä kestäisi liian pitkän kynsimassan rasitusta. Kannattaa totutella pidempiin kynsiin pikkuhiljaa. Ensimmäisellä kerralla on hyvä varautua vain 2 viikon huoltoväliin. Ajan myötä, kun luonnonkynsipeti on kasvanut riittävästi, huoltoväliä pidennetään.
RAKENNEKYNSIEN POISTO
Rakennekynnet kannattaa aina poistattaa ammattilaisen toimesta. Älä missään nimessä revi kynsiä itse, siten vahingoitat pahasti omia luonnonkynsiäsi. Rakennekynsien poiston jälkeen omat luonnonkynnet tuntuvat normaalia heikommilta. Tämä johtuu siitä että rakenteen suojassa kynnen pintaan muodostuu keratiinia hitaammin. Muutamassa päivässä rakenteen poistosta keratiinin tuotanto palautuu ennalleen. Rakennekynsiä poistettaessa kynnet lyhennetään, muotoillaan, kiillotetaan ja lakataan. Yksi hyvä siirtymävaihe rakennekynsien poiston jälkeen on luonnonkynsiä suojaava kestolakkaus.
KYSY- ME VASTAAMME
Ammattilaisilta saat neuvoja mm. kynsiteknikon työhön liittyvissä asioissa. Vastaamme mielellämme sinua askarruttaviin kynsiaiheisiin kysymyksiin.